Зацветяват с 10 хиляди стръка теменужки парковете в Асеновград

Ще бъдат посадени и различни декоративни храсти, а напролет най-големият парк в Асеновград  трябва да блесне с разнообразни цветни зони

Над 10 хиляди стръка сезонни цветя ще бъдат посадени в парковете и кръговите кръстовища на Асеновград.

След като градът се размина със зеленина през пролетта и лятото, заради провалена поръчка и отказ на фирмата да достави заявените количества растителност, от общината обещаха, че разкрасяването предстои на есен.

Зацветяването започна преди седмица, като над 10 хиляди  разноцветни теменужки ще бъдат използвани за подновяване на  цветните алеи.

Ще бъдат посадени и различни декоративни храсти, а напролет пък

най-големият парк в Асеновград трябва да блесне с разнообразни цветни зони, обеща кметът на града д-р Емил Караиванов.  Градината в центъра на града вече има изградена система за капково напояване, която обаче така и не проработи това лято.

Община Асеновград апелира жителите и гостите да пазят цветните градини и паркове, защото от нас зависи градската среда да е по-хубава, по-богата и приветлива.

Всеки, който забележи прояви на вандализъм не само по отношение на цветните площи, но и към  обекти от обществена полза и нерегламентирано замърсяване, да подадат сигнал в общинската администрация или към служителите на Районното управление на полицията.

 

 

Подобни статии

Top