Затварят бул. „Копривщица“ заради Hills оf Rock, става паркинг

Фестивалът Hills оf Rock ще разцепи Пловдив за три дни

Пловдивският булевард „Копривщица“ ще бъде затворен за три дни – от петък до неделя, в участъка от бул. „Марица юг“ до бул. „6-ти септември“. Ще бъде затворено само западното платно, съобщи кметът на пресконференция Иван Тотев днес.

Причината за затварянето е, че този участък от булеварда ще се превърне в огромен паркинг по времето на фестивала Hills of Rock, който ще се проведе от петък до неделя в Пловдив. Тази отсечка ще бъде обособена като паркинг, за да може хилядите гости на мащабното събитие, които ще дойдат от цялата страна, да има къде да паркират.

Паркинги ще бъдат обособени и в района на Зоокъта, както и край пазара до Гребната. Всички тези места ще са абсолютно недостатъчни, за да може посетителите да паркират колите си, а градската управа моли пловдивчани да пътуват с градския транспорт, ако искат да посетят феста.

60 000 посетители очакват тази година на Гребната

След грандиозния успех миналата година, през тази фестивалът Hills of rock ще е много по-мащабен, съобщи Иван Несторов – Амебата от „София мюзик ентърпрайсис“. По думите му се очаква фестивалът да бъде посетен от над 60 хиляди души, като в първите два дни броят на феновете ще е около 15-20 хиляди. В последния ден, когато ще бъде концертът на култовата хеви метъл група IRON MADEN, организаторите очакват истинска инвазия от почитатели на хард рока.

Още две супер известни хард рок групи ще зарадват феновете в Пловдив. Това са SABATON и Judas Priest. Заради култовите участници тази година всички места в хотелите под тепетата вече са заети, призна Амебата.

Кметът Иван Тотев сподели, че тазгодишния фестивал е изпълнил детската му мечта да се съберат в Пловдив любимите му групи. „Сигурен съм, че да присъстват на концерт на IRON MADEN. е детска мечта на много хора. Поне за сега прогнозата за времето е добра“, допълни Тотев.

Амебата пък посочи, че заявките за участие в тазгодишния Hills of Rock са започнали още от началото на януари, като сред мераклиите са били групи от Холандия, Германия и от балканските страни. Той сподели изненадата си, че билетите за тазгодишното събитие вече са почти продадени, но посочи, че желаещите да посетят фестивала все пак могат да се сдобият с билет на касите до бариерата на Гребната и в трите му дни.

Билетите по традиция са еднодневни, двудневни и за целия фест.

1 2

Подобни статии

Top