Затварят част от АМ „Тракия“ заради папа Франциск! Светият отец идва в Раковски

Част от магистрала „Тракия“ ще бъде затворена навръх Гергьовден заради визитата на папа Франциск.

Още преди обед движението по аутобана в посока Бургас ще бъде отклонено по пътен възел „Запад“ – Пловдив на 119 км до пътен възел „Плодовитово“ на 165-ти км. Тази временна организация ще бъде създадена в следобедните часове по обратен ред.

Мярката се налага заради посещението на главата на Римокатолическата църква , който  същия ден ще пътува за  Раковски.

Обходният маршрут в посока Бургас е от пътен възел „Пловдив-Запад“ при 119-ти км на АМ „Тракия“ по път I-8 към с. Поповица, а след това по път II-66 Поповица – Чирпан към пътен възел „Плодовитово“ при 165-ти км на АМ „Тракия“, и обратно за пътуващите към София.

Освен от НСО, които ще отговарят за личната охрана и транспорта на папа Франицск и официалната делегация, ще участва и охрана от Ватикана.

Папата има две събития в Раковски.

Главата на Римокатолическата църква Франциск ще пристигне с папамобила си в Раковски в 10.30 часа на 6-ти май. Той ще бъде посрещнат от кмета Павел Гуджеров на автогарата в квартал Генерал Николаево.

Оттам папамобилът ще потегли по улица „Михаил Добромиров“, за да стигне до площад „България“ пред църквата „Пресвето сърце Исусово“.

Хората, които ще посрещнат папата, трябва да са заели местата си до 9.30 часа. Две видеостени се монтират, за да осигурят видимост за тържествената литургия, която ще отслужи папа Франциск от 11,15 часа и първото причастие за 250 деца от всички католически енории у нас.

1 2

Подобни статии

Top