Затварят част от ул. „Лев Толстой“ за мащабен ремонт

Движението се спира от днес, до 14 януари 2022 г.

Движението на пътни превозни средства по ул. „Лев Толстой“ – в участъка от ул. „Богомил“ до ул. „Генерал Радко Димитриев“, се спира от 17 септември (петък) до 14 януари 2022 г. Това съобщават от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

По трасето започват подготвителни  дейности за предстоящата реконструкция, включително разширяване и улично озеленяване, на пътната отсечка. Първоначално строителите ще осигуряват достъпа на автомобили до разположените в участъка обекти.

От общинското предприятие напомнят, че от утре се ограничава и движението в дясната лента на северното платно на бул. „Санкт Петербург“, където също започва подготовката за ремонт.

На 23 септември се предвижда да бъде даден официалният старт на мащабните строителните дейности в изпълнение на проекта „Подобряване на градската среда в зона с потенциал за икономическо развитие „Гладно поле“ по оперативна програма „Региони в растеж“, информират от Община Пловдив.

В проекта са включени също рехабилитацията на ул. „Богомил“ (от ул. „Лев Толстой“ до бул. „Санкт Петербург“), ул. „Генерал Радко Димитриев“  (от ул. „Лев Толстой“ до ул. „Георги Странски“), част от ул. „Тодор Гатев“, улично озеленяване и прилежащи обществени зелени площи.

Общата сума на проекта е  11 886 112,50 лв., като 9 264 652,50 лева са безвъзмездна финансова помощ, а  2 621 460 лв. са собствен принос. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца.

Подобни статии

Top