Затварят частично кръстовището на Асеновградско шосе с „Менделеев“ (ВИДЕО)

Общината е на финала на ремонта на Асеновградско шосе,

съобщи кметът Иван Тотев. Предстои да се затвори частично кръстовището на пътната артерия с бул. „Менделеев“.

„Това е последното затваряне  и смятаме, че ще причиним по-малко неудобство на пловдивчани, тъй като най-тежкото кръстовище беше на Мебелна къща“, коментира градоначалникът.

По думите му това кръстовище няма да бъде затворено изцяло, освен при полагане на последния слой асфалт.

„Искаме да направим цялото Асеновградско шосе, като през следващите седмици ще започнем подмяна на осветлението по булеварда, чак до кръговото на изхода на Пловдив, което се прави от държавата. Ще бъде подменено осветлението и на бул. „Източен“, чак до бул. „Марица“. Искаме тази входно-изходна артерия да бъде приветлива за гостите на Пловдив“, категоричен беше кметът.

Той изрази съжаление, че фирмата, с която е сключен договор за Кукленско шосе, се е забавила много с промяната на проекта за ремонта на булеварда. Общината настоява там да има велоалейна мрежа, но тя все още не е включена в проекта. Очаква се до края на тази седмица актуализираният проект да бъде представен на градската управа.

„Иначе имаме договор и финансиране за Кукленско шосе, планирахме да започнем тази есен там, където има по-малко водопроводни дейности.  Очертава се тази есен чак до Коледа да може да се работи“, обясни Тотев.

По думите му при ремонта на Кукленско шосе също ще бъде подменено осветлението, както и тротоарните настилки.

Подобни статии

Top