Затварят областните градове! Ще ги напускаме само спешно и по работа

Забранява се посещението в паркове, градини и градинки, спортни и детски площадки. Мерките влизат в сила от полунощ!

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка от 00,00 часа тази вечер – т.е. от 21 март, със заповед на министъра на здравеопазването се въвеждат няколко рестриктивни мерки. Това стана ясно току-що на извънредно заседание на Националния оперативен щаб в Министерски съвет.

Първо: Преустановява се посещението на паркове, градини, градинки, спортни площадки, детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Ще бъде позволено на собствениците на домашни любимци да посещават кучешки площадки и места, където са определени за разходка, без обаче да има струпване.

Второ: Преустановява се безцелното пътуване между градовете. На всеки вход и изход на областните градове ще бъдат разкрити КПП-та, МВР ще осъществява контрола и ще пропускат само тези хора, които работят в други населени места, които пътуват с цел здраве, както и такива, които се завръщат у дома си.

Служителите трябва да знаят, че ще стигат до работните си места след предоставяне на служебна бележка от работодателя, която указва къде работи и в рамките на кои часове той е зает. Добре е хората да успеят да се снабдят с тези служебни бележки през почивните дни, но няма да бъдат глобявани, ако това се случи в понеделник или вторник – т.е. има гратисен период до вторник.

Трето: Забранява се на хора до 60 години да посещават магазините всеки ден от 8,30 до 10,30 часа – т.е. идеята е в това време да пазаруват само възрастните хора.

Мерките са в сила до изричната им отмяна.

Вижте и цялата заповед на министъра:

 

Подобни статии

Top