Затварят подлеза под Централна поща, отварят ул. „Отец Паисий“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

Улица „Отец Паисий“ днес ще бъде отворена,

съобщи пред журналисти кметът Иван Тотев. Това ще стане в ранния следобед, а успоредно ще се монтират електрическите стълбове, които все още не са пристигнали от Италия, посочи кметът. По думите му вероятно те са задържани на митницата.

Остава вариантът движението по улицата да е еднопосочно. Забранява се влизането откъм бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“, веднага след тунела.

Затварят изцяло подлеза под Централна поща от август до декември

Започва ремонтът и на подлеза на ул. „Гладстон“ под Централна поща.  Заради това улицата ще бъде затворена от кръстовището с ул. „Преслав“ до това с ул. „Света Петка“, поясни Тотев.

Затварянето на подлеза обаче ще стане на 18 юни, след като бъде отворен бул. „Руски“. По този начин ще има обходен маршрут за автомобилите, които иначе минаваха през подлеза на Централна поща. Първоначално подлезът ще бъде затворен частично – първо в едната лента, после в другата. От началото на август обаче съоръжението ще бъде затворено изцяло до края на декември.

Реконструкцията на подлеза е част от тази на площад „Централен“.

Предстои да бъде отворена за движение и ул. „Света гора“. Идеята е тя да замени затвореното ухо на бул. „Княгиня Мария Луиза“, като по този начин ще има още един алтернативен маршрут за шофьорите.

Вижте още във видеото

Подобни статии

Top