Затварят ул. „Дондуков“ с бариера, бариера ще има и на „Железарска“ (СНИМКИ)

Контролираният достъп ще бъде по подобие на вече работещите на входовете на Стария град бариери

Започна монтирането на бариера в подстъпите към Главната улица и сградата на Община Пловдив откъм ул. „Дондуков-Корсаков“.

За плановете на Общината припомнете си ТУК: Бариери, светофари, камери и през 2020 година по улиците на Пловдив

„Вече са положени кабелите и циментовата основа“, поясни ресорният зам.-кмет Йордан Ставрев.

Контролираният достъп до тази най-централна част на града ще бъде по подобие на вече работещите на входовете на Стария град бариери. По думите му изграждането е във връзка с Генералния план за организация на движението и Плана за антитерористични мерки.

„В електронното устройството на бариерата са внедрени интелигентни системи, които ще могат автоматично да четат номерата на превозните средства. Ще има и камери, които ще записват преминаващите“, поясни той. Ставрев допълни, че ще бъдат направени тестове за сработване на нововъведението, като през това време ще се изяснят документите и условията, на които живущите и работещите в зоната ще трябва да отговарят, за да имат безпрепятствено влизане или излизане през пункта. „На всеки един с право на достъп ще бъдат осигурени чип карти/пропуски. Ще бъде определен и гратисен период, в който желаещите ще могат да подават заявления в Община Пловдив“, уточни заместник-кметът.

Служителите на ОП „Общинска охрана“ ще продължават да работят на място, за да контролират, указват и помагат на гражданите. Служебните автомобили на полицията, пожарната, охранителните фирми, линейките, куриерите и такситата веднага ще бъдат допускани. Ще бъде осигурен и достъп на фирмите за доставка за времето, за което те трябва да предоставят стока на магазини, ресторанти, аптеки и т.н.

На по-късен етап подобна бариера ще бъде изградена и на ул. „Железарска“. До окончателното въвеждане и на двете съоръжения колите ще продължават да влизат по досега създадената организация.

Подобни статии

Top