Затвориха 4 магазина в Подбалкана след акция на полицията, НАП и Агенцията по храните

11 търговски обекти са били проверени от съвместни екипи на РУ-Карлово, ТДНАП и ОДБХ.

Продължават активните мерки за предотвратяване и пресичане на престъпления от общ характер и недопускане на административни нарушения при търговия, съхранение и доставки на стоки и предлагани услуги на територията на областната дирекция на МВР.

В рамките на планираните действия вчера бе проведена специализирана операция от служители на РУ-Карлово, съвместно с представители на Териториална дирекция на Национална агенция по приходите и Областна дирекция по безопасност на храните.

Проверките са обхванали 7 хранителни магазини в Карлово и 4 в село Розино, предимно в кварталите, за които постъпва информация за нерегламентирано разпространение на безакцизни стоки.

За констатирани нарушения на данъчното законодателство инспекторите по приходите са издали протокол и наложили принудителна административна мярка „запечатване на обект“ в четири от случаите. Съставили са и един акт. Шест протокола и още толкова актове са оформени и от колегите им, осъществяващи контрол върху безопасността на храните.

В рамките на акцията полицейските служители са проверили общо 117 лица и 95 МПС. Установени са 29 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 23 акта и 38 глоби с фиш.

Административно отношение е взето в 10 случаи на нередовни лични документи и в 6 – на основание общински наредби. Издаден е и предупредителен протокол по Закона за МВР.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top