Затвориха бул. „Марица юг“ до Водната палата (СНИМКИ И ВИДЕО)

Започва ремонтът на бул. „Марица юг“

Затвориха за движение булевард „Марица юг“ в участъка от Водната палата до в посока Адата. В тази отсечка започва основен ремонт на пътя по оперативна програма „Региони в растеж“. Фирмата изпълнител на проекта, с която община Пловдив е подписала договор е „Драгиев и Ко“, след проведена обществена поръчка.

Това е първият лот от мащабния проект, по който ще се реконструира зоната между булевардите „Княгиня Мария Луиза“, „Марица юг“, „Източен“ и „Цар Борис ІІІ Обединител“.

Работата по целия проект, според договора с фирмата-изпълнител, ще приключи за 210 дни, съобщи днес кметът Иван Тотев, който направи първа копка на обекта, заедно със зам.-кмета Георги Титюков и кмета на „Централен“ Георги Стаменов.

При ремонта на булеварда паважът ще бъде премахнат, ще бъде положен асфалт, ще се ремонтират тротоарите, осветлението и ще се изгради кабелна мрежа от панаирния мост до кръстовището с бул.“6-ти септември“. Общината вече изгражда собствена кабелна мрежа за монтиране на видеонаблюдение. Подобна мрежа в момента се прави по Цариградско шосе.

Ще се ремонтира също ВиК-мрежата, поясни Тотев.

Ще бъде изпълнен и проекта за зелената ивица до булеварда и коритото на реката. Там ще бъдат изградени детски, фитнес и кучешки площадки.

Очаква се самият булевард да бъде отворен през септември. След отварянето му ще продължат довършителните дейности по тротоарите и крайбрежната ивица.

След реконструкцията на бул. „Марица юг“ ще започне ремонт на зоната около Понеделник пазара. Там ще бъде променена окончателно организацията на движението. Там ще бъде изградено площадно пространство пред ДКЦ 1, ще се изгради и паркинг с 45 места, ще се увеличат габаритите на тротоарите, които ще изглеждат така, както на ул. „Отец Паисий“. Ще бъде забранено паркирането, ще се промени и еднопосочността на ул. „Митрополит Панарет“ от ул. „Иван Перпелиев“. Самата ул. „Иван Перпелиев“ също ще бъде еднопосочна от бул. „Княгиня Мария Луиза“ нататък. Така организацията на движението ще се улесни. Ще бъде отворена и ул. „Света гора“, като идеята е тя да замени затвореното ухо на бул. „Княгиня Мария Луиза“.

Временно автомобилите ще преминават само по бул. „6-ти септември“

Подобни статии

Top