Затвориха Интензивното отделение в МБАЛ Пазарджик

Трима медици от реанимацията са с положителни проби за COVID-19

Три са потвърдените положителни  случаи  на  COVID-19   на медицински лица, работещи в МБАЛ-Пазарджик.  Сред заразените са началникът  на Отделението по анестезиология и интензивно лечение д-р Димитър Иванов, 34-годишна медицинска сестра и 53-годишна санитарка от същото отделение.  И тримата са на  домашно лечение.

След получаване на резултатите от Националната референтна лаборатория в болницата незабавно е изготвен план за дезинфекционни мероприятия с цел превенция на персонал и пациенти от разпространение на инфекция. Извършена е основна дезинфекция на ОАИЛ-чист сектор, ОАИЛ-Ковид сектор, Инфекциозно отделение без болни от коронавирус и секторът  с болни  с доказан COVID-19 . Интензивно отделение е поставено под 24 часова карантина.

Предстои основна дезинфекция на цялата болница.

Днес от МБАЛ-Пазарджик са изпратени нови 43 проби за изследване. 13 от тях са на медицински персонал от ОАИЛ и 13  на работещи в Инфекциозно отделение. Изследват се и 11 медици от второ вътрешно отделение.

За изследване са изпратени и  по две проби на пациенти от Инфекциозно отделение, Първо вътрешно отделение и Второ вътрешно отделение.

Подобни статии

Top