Затвориха моста над река Мъртвица между селата Дъбене и Войнягово в Карловско (СНИМКИ) - DC news

Затвориха моста над река Мъртвица между селата Дъбене и Войнягово в Карловско (СНИМКИ)

Въпреки възстановяването на едното платно е преценено, че мостът е опасен

След консултации с Пътна полиция и Общинската комисия по безопасност на движението, Кризисният щаб в Карлово реши да затвори моста над р. Мъртвица на пътя между селата Дъбене и Войнягово. Преценено бе, че пътят се нуждае от допълнително разширяване и укрепване с цел безопасно преминаване на автобуси, камиони и друга едрогабаритна техника.

По-рано днес от Кризисния щаб в община Карлово съобщиха, че мостът над река Мъртвица, на пътя между двете села е възстановен. Пътното съоръжение беше разрушено при наводнението от 2 септември 2022 година. Възстановяването на моста съкращава пътя на жителите на с. Войнягово и с. Климент до общинския център Карлово, както и на жителите на с. Дъбене до главния път Карлово – Пловдив.

В момента  обаче е възстановено само едно пътно платно и пътните превозни средства трябва да се изчакват. Поради това се наложи и новото му затваряне. В най-кратки срокове ще бъде поставена пътна сигнализация, която да регулира движението. Възстановяването на моста е аварийно, в плановете на Oбщина Карлово е до края на годината да бъде разработен проект, а догодина да бъде изграден изцяло нов мост.

Цялата налична техника работи вчера в пострадалите от наводненията карловски села Богдан, Каравелово и Слатина. Кризисният щаб призовава всички собственици на едра, средна и малогабаритна техника да се свържат с Общината, за да бъдат обсъдени възможностите за включване на свободните мощности в разчистването.

Изготвен е график за дейностите по разчистването в с. Каравелово, както следва:

от 20.09. до 25.09. – карето между улиците „Христо Христов“, „1-ви май“, „Гена Павлова“ и „Бистрица“ в участъка от ул. „Г. Димитров“ до ул. „Вл. Ленин“;

от 26.09. до 3.10. – ул. „Еделвайс“;

от 3.10. до 10.10. – ул. „Съединение“ и участъка между улицата и реката;

от 10.10. до 15.10. – ул. „1-ви май“ между ул. „Вл. Ленин“ и ул. „Стремска“, ул. „Роза“, ул. „Московска“;

от 15.10. до 25.10. – стадион.

Обществен съвет,

който да наблюдава разходването на средствата от даренията за пострадалите карловски села, създаде вчера Общинският съвет в Карлово. Общественият съвет включва представители на ОбС, на общинската и областната администрации, на Агенцията за социално подпомагане, кметовете на пострадалите населени места, както и местни жители, избрани от населението. Одобрени бяха и правила за работа на Обществения съвет. Персоналният му състав ще бъде уточнен, след като всички населени места излъчат своите представители на общоселски събрания.

Кризисният щаб благодари на всички дарители, които подпомагат усилията на Община Карлово да се справи с бедствието.

Банкова сметка за дарения:

IBAN: BG81FINV91508416025382   

BIC FINVBGSF 

ПИБ АД-КЛОН КАРЛОВО,УЛ.ГЕНЕРАЛ КАРЦОВ 6

Титуляр: Община Карлово

БУЛСТАТ: 000471365

Код за вид плащане – 44 51 00

Подобни статии

Top