Затворник съди шефа на затвора в Пловдив, поискал по-лек режим, но му отказали

Съдът отхвърли жалбата му

Затворник обжалва заповедта на шефа на пловдивския затвор да му бъде изменен режимът на изтърпяване на наказанието от строг на общ. Административният съд в Пловдив обаче отхвърли молбата му, съобщиха от пресслужбата на съда.

Решението е от вчера, а жалбата е подадена от затворника Стайко И. срещу изпълняващия длъжността  шеф на затвора Запрян Илиев през май. Илиев е издал заповед на 10 май тази година, с която е отказал да промени режима на изтърпяване на наказанието на затворника, който пък твърдял, че наказанието, което изтърпява, е незаконно.

Съдът е приел, че възраженията на затворника за незаконността на наложеното му наказание са недопустими за разглеждане от административния съд.

Магистратите са приели, че възраженията за липсата на мотиви в обжалваният административен акт са неоснователни, както и че  не се установява  нарушение на принципа за съразмерност, залегнал в Административно-процесуалния кодекс, доколкото със заповедта не се цели да бъдат засегнати права на подалия жалбата в степен по-голяма от необходимото за изпълнение целите на изтърпяваното наказание.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Подобни статии

Top