Завърши 26-ото издание на Международния панаир на учебно-тренировъчните фирми - DC news

Завърши 26-ото издание на Международния панаир на учебно-тренировъчните фирми

Доц. Соколов към младите предприемачи: Вярваме, че от тренировъчния етап ще минете в реалния успешен бизнес

С връчването на наградите от 15 конкурса завърши първият хибриден панаир на учебно-тренировъчните фирми. В двудневното вълнуващо събитие участваха над 1 000 ученици и студенти от десетки държави. Чрез В2В каналите на платформата „Дискорд“ участниците успяха да проведат делови преговори и да сключат успешни сделки. Много резултатно 26-о издание отчетоха организаторите на форума, чиито представители връчиха наградите на финалистите.

Титлите „Мис ТФ ФЕСТ 2023“ и „Мистър ТФ ФЕСТ 2023“ до следващия панаир ще носят Лиляна Канева и Александър Лефтеров от Професионалната търговско-банкова гимназия – София. Директорът на  Центъра за учебно-тренировъчни фирми и главен организатор Дария Маврудиева награди кавалерът, а наградата на дамата връчи главният директор на Международен панаир Пловдив доц. д-р Иван Соколов. От името на изложбената институция, която е съорганизатор на младежкия форум, той отличи най-силните учебно-тренировъчни компании  със специалните награди на Международен панаир Пловдив.

Сръбските гимназисти от Пирот грабнаха приза в категорията „Чуждестранно участие“ с концепцията си за търговия с мляко и млечни продукти. УТФ „Хайдрейдет Евридей“ от ФСПГ „Васил Левски“ – Монтана спечели отличието на Панаира за най-атрактивен щанд. Екипът „Абракадабра“ от Националната търговска гимназия в Пловдив спечели в категорията за най-забавно представяне на услугите, които предлагат.

„Международен панаир Пловдив е институцията, която създава нови възможности. Очакваме ви и на другите изложения, защото вярваме, че от тренировъчния етап ще минете в реалния успешен бизнес“, обърна се към младите хора доц. Соколов.

Заместник-министърът на труда и социална политика Надя Клисурска отличи участниците в конкурса за социална иновация, които получиха медали със знака за социално предприятие. Тя обясни на младите предприемачи за възможностите съгласно Закона за социална и солидарна икономика и се ангажира да съдейства от есента към ЦУТФ да има регистър на социалните фирми. Стамен Тасев, представител на Българския форум на бизнес лидерите и председател на журито в конкурса на Академията за корпоративна и социална отговорност изтъкна конкурентното предимство на социално ангажирания бизнеса. В церемонията по връчване на отличията се включиха представителите и на останалите партньорски институции: Министерството на образованието и науката, Нов български университет, СУ „Св. Климент Охридски“, Варненски свободен университет – филиал Смолян, Сдружение Българска тренировъчна централа и Сайт Медиа.

Като ключови за успеха си в двудневния форум, младите финалисти посочиха екипната работа, постоянството, добрите ментори и коректните отношения с клиентите. За всички участници 26-ят международен панаир „ТФ ФЕСТ 2023 – Млад предприемач“ оставя невероятни спомени с полезните контакти и нови блестящи идеи за бизнес.

1 2

Подобни статии

Top