Завърши седмицата за намаляване на отпадъците в район „Южен“

Днес кметът на район „Южен“  Борислав Инчев награди  учениците участвали в конкурса за изработка на изделие от опаковки на тема: „Отпадъците оживяват“.

В конкурса взеха участие над 100 деца с близо 200 творби : еко робот, карта на България изработена от капачки, снежен човек, вятърна мелница  и още много други творби украсиха коридора на административната сграда,  а комисия определи най добрите от тях.

С направените творби от картон, капачки и различни опаковки децата още веднъж ни показаха своето екологично мислене. Надявам се, че не само за този конкурс ще намаляваме отпадъците и постепенно ще се променя съзнанието ни в името на природата“– коментира  Борислав  Инчев.

Конкурсът е едно от събитията реализирали от администрацията на район „Южен“ във връзка с отбелязването на  Европейска седмица за намаляване на отпадъците.

Цялата седмица беше изпълнена с много събития в район „Южен“ : на 19.11.2018 г. в заседателната зала на район „Южен“  ученици  от  ОУ „Яне Сандански“, СУ „Константин Величков“ и СУ „Св. К. Кирил Философ“ представиха свои презентации на тема: „Заедно за един по чист свят“.

 

На 20.11.2018 г. се  организира  посещение на завода за преработка на отпадъци в село Шишманци с ученици от училищата в Южен. Там те се докоснаха до отпадъците и тяхното преработване. Друго интересно събитие бе реализирано на 21.11.2018 г. – изработването на проекти от учениците на СУ „Константин Величков“  на тема: „Как да намалим отпадъците“.

1 2

Подобни статии

Top