Заврян зет от Мало Крушево се изправя пред съда, искал да заколи тъста си

Бил пиян и опитал да пререже гърлото на тъста си

Заврян зет от пловдивското село Мало Крушево застава на подсъдимата скамейка днес, след като през февруари тази година, се опита да пререже гърлото на тъста си. 47-годишният мъж е обвинен в това, че на 13.02.2018 г. направил опит да намушка бащата на жена си, с която живеел на семейни начала.

На 13 февруари Димитър В. си пийвал на втория етаж в дома си, докато на долния етаж били жена му и родителите й. По едно време мъжът започнал да тропа с крак по пода на стаята, като по този начин искал да извика жена си. В същото време тя се опитвала да приспи детето, но заради шума, който вдигал бащата горе, то непрекъснато плачело. Заради това тъстът се качил горе и предупредил зет си да не вдига шум, за да приспят бебето, което било болно.

Димитър обаче продължил да буйства, а след това се изправил и започнал да блъска бащата на жена си, за да излезе от стаята с викове: “Махай се оттук!“. Тъстът отвърнал, че няма право да го гони, защото къщата не била негова собственост. Ядосан от това изявление, обвиняемият го заплашил с думите: „Аз, ей сега, ще те заколя!“. Грабнал ножа, който се намирал на печката, и го ударил по шията, като му причинил порезна рана.

Пияният зет се опитал да нанесе още два удара на тъста си във врата и корема, но не успял, тъй като бащата на жена му се отдръпнал, измъкнал ножа от ръката му и го счупил.

На място пристигнал медицински екип на Спешна помощ, повикана била и полиция. По делото са били разпитани свидетели, изготвени са експертизи и др.

Завряният зет е в ареста с взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“. Днес ще бъде разпоредителното заседание по делото срещу него.

Подобни статии

Top