Заврян зет отива на съд, пробвал да заколи тъста си

Предстои съдът да насрочи заседание по делото

Заврян зет от пловдивското село Мало Крушево отива на съд, след като през февруари тази година, се опита да пререже гърлото на тъста си. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Окръжната прокуратура в Пловдив е внесла обвинителен акт срещу 47-годишния мъж за това, че на 13.02.2018 г. направил опит за да намушка бащата на жена си, с която живеел на семейни начала.

На 13 февруари зетят си пийвал на втория етаж в дома си, докато на долния етаж били жена му и родителите й. По едно време мъжът започнал да тропа с крак по пода на стаята, като по този начин искал да извика жена си. В същото време тя се опитвала да приспи детето, но заради шума, който вдигал бащата горе, то непрекъснато плачело. Заради това тъстът се качил горе и предупредил зет си да не вдига шум, за да приспят бебето, което било болно.

Мъжът обаче продължил да буйства, а след това се изправил и започнал да блъска бащата на жена си, за да излезе от стаята с викове: “Махай се оттук!“. Тъстът отвърнал, че няма право да го гони, защото къщата не била негова собственост. Ядосан от това изявление, обвиняемият го заплашил с думите: „Аз, ей сега, ще те заколя!“. Грабнал ножа, който се намирал на печката, и го ударил по шията, като му причинил порезна рана.

Пияният зет се опитал да нанесе още два удара на тъста си във врата и корема, но не успял, тъй като бащата на жена му се отдръпнал, измъкнал ножа от ръката му и го счупил.

На място пристигнал медицински екип на Спешна помощ, повикана била и полиция. По делото са били разпитани свидетели, изготвени са експертизи и др.

Завряният зет е в ареста с взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Подобни статии

Top