Здравко Димитров: 30 млн.лв. са несъбраните приходи от 2020 г. (ВИДЕО)

Капиталовата програма ще бъде орязана и съобразена с бюджета

30 милиона са несъбраните приходи от общината за 2020 година, съобщи пред журналисти днес кметът Здравко Димитров. Причината била в реверансите, които общината направи за бизнеса. „И в момента не се плаща тротоарно право“, коментира кметът и допълни, че това няма как да продължи по този начин.

„Нямаше как да не го направим, защото виждате, на всички ни е трудно. Не съжалявам за това, което общината е направила за гражданите на град Пловдив, но това не значи, че ще продължим така и занапред, защото всичко се струпва върху мен и общинското ръководство. Ще трябва да си помислим да бъдат събрани колкото може повече пари, за да може да се рефинансират в града“, подчерта градоначалникът.

Той беше категоричен, че мерките за облекчаване на бизнеса ще продължат до 31 януари, когато приключва локдауна.

Зико поясни, че в момента се изготвя капиталовата програма на общината, която ще бъда съобразена с бюджета.

„Ще гледаме да намалим обектите, да има пари за детски градини и да бъдат завършени тези, които са започнати.  Ако трябва някои ще бъдат спрени или ще бъдат отсрочени, но приоритет е образованието, социално слабите и възрастните хора. Помолил съм колегите всеки да си направи своята капиталова програма и ще се съобразим с бюджета. Той няма да бъде по-различен от предходния“, призна Здравко Димитров.

Подобни статии

Top