Здравко Димитров: ГЕРБ ще бъде градивна опозиция (ВИДЕО) - DC news

Здравко Димитров: ГЕРБ ще бъде градивна опозиция (ВИДЕО)

Кметът бил готов на всякакви компромиси в името на Пловдив

„Не би трябвало да има проблем за Пловдив при новата власт. Не би трябвало да има, защото в Пловдив не живеят хора от една партия.“ – Това посочи кметът на града Здравко Димитров, запитан дали след смяната на властта в страната очаква проблеми за града под тепетата.

По думите му историята помни и други случаи, но тогава вината не била в държавната власт, а на местно ниво. Зико припомни кмета Славчо Атанасов, който се опълчи на властта и заби на копие договора за боклука.

Кметът допълни, че се е видял с премиера Бойко Борисов след балотажа.

„Казахме си, че ГЕРБ ще бъде опозиция и трябва да бъдем опозиция, каквато бяхме 2013-а година. Ние сме били опозиция, градивна опозиция. Аз съм сигурен, че когато е за доброто на България ГЕРБ никога няма да направи някаква спънка и вие ще се убедите в това. Когато през 2013-а бяхме опозиция, никого не сме спирали, когато е имало предложения – разумни и градивни“, коментира Димитров.

На въпрос трябва ли да има промени в ръководството на партията под тепетата, той отговори:  „Аз съм един редови член на ГЕРБ, не съм от ръководството, не мога да коментирам дали трябва да има промяна на местно ниво в ръководството на ГЕРБ“. 

Според кмета политиката е дипломация и щом е за доброто на Пловдив бил готов за всякакви компромиси.  обаче вече има забавяне на важни проекти за Пловдив.

Възможно било да се стигне до забавяне на важни проекти за Пловдив

По думите му възможно било да се стигне до забавяне на важни проекти за Пловдив след като повече от шест месеца сме в избори. Администрацията на служебното правителство нямало как да работи, както при редовно правителство.

Снощи в 20.00 часа разговарях с министър Комитова за един проблем, който се налага да бъде разрешен“, коментира Димитров. Според него става дума за глоба по един от проектите на Пловдив, за плащането на която градоначалникът е помолил да съдейства за отсрочка и то да остане за след Нова година. Сумата била малко под 1 милион лева.

„Ако не може да се отсрочи, ще се наложи да търсим средства за плащането“, обясни кметът.

Той допълни, че заради поскъпването на тока, се стига до увеличение на цените на храните за детските градини и ясли, а фирмите-изпълнители на кетъринга искали да се откажат да снабдяват детските заведения. „Ще направим всичко възможно градините и домовете за възрастни да не останат без храна“, категоричен беше Зико.

Подобни статии

Top