Здравко Димитров на открит урок по асансьорна безопасност

Открит урок по асансьорна безопасност

в СУ „Братя Миладинови“ в Пловдив ще проведат днес ДАМТН и фондация „Асансьорна безопасност “. Инициативата се реализира съвместно с областния управител Здравко Димитров.

Събитието в Пловдив се проведе от 10:30 часа, на него ще присъстват председателят на ДАМТН Петър Горновски, главният секретар на агенцията Валентин Чиликов, председателят на ФАБ Емануела Фролошка и областният управител Здравко Димитров.

Събитията са част от първата в страната обучителна програма по проект „Вертикално познание“ на фондация „Асансьорна безопасност“.

Експерти от държавната агенция участват в организирани срещи с деца от детски градини и училища, по време на които ще бъдат разяснявани, на достъпен език, както и чрез множество близки до децата похвати, правила за безопасно ползване на съоръженията.

С цел достигане до повече деца, съвместно с областните администрации по места, ДАМТН и ФАБ са организирани подобни открити уроци и в други областни градове. Подготвени са и  богато илюстровани информационни материали, които ще бъдат разпространявани на тези срещи.

Подобни статии

Top