Здравко Димитров: Нека и през идната година да имаме десетки нови успехи, които да ни носят гордост и удовлетворение (ВИДЕО)

В навечерието на Новата 2022 година кметът на Пловдив Здравко Димитров отправи поздрав към жителите и гостите на града.

Ето пълния текст на поздравителния адрес:

Уважаеми пловдивчани,

Отиващата си 2021-а беше динамична, непредсказуема и пълна с изпитания в редица отношения, но и успешна за пловдивчани и всички българи. Нека я изпратим с благодарност!

Пловдив продължава да отстоява достойно мястото си на модерен и предпочитан град за бизнес и работа.

Отговорността да създаваме условия за по-добър живот и среда за развитие е изцяло наша – на местната власт и на всички граждани. Градът, това са хората, които живеят и работят в него. Затова благодаря на всички Вас, които всеки ден давате на Пловдив основанието да бъде най-привлекателният град в страната.

Изминалата 2021-а ни донесе още нови поводи за гордост – отворихме  вратите на Епископската базилика на Филипопол, показахме пред света археологическото бижу на източната част на Античния стадион. Пловдивските спортисти завоюваха десетки медали и достойно представиха страната ни на Олимпиадата в Токио.

Тук е моментът да благодаря на всички хора, които стоят с професионализма си зад успехите на града ни, защото знам, че те се постигат с много труд – на културните дейци, на педагозите и преподавателите, на социалните работници, на ангажираните за сигурността и реда. Нека им пожелаем да продължат с увереност да вървят в посоката, която са избрали.

Искам да изкажа своето дълбоко уважение пред денонощната работа на нашите медици, които всяка минута се борят за живота ни.

Днес в навечерието на новата 2022-а пожелавам на Вас и Вашите семейства преди всичко здраве и вяра, че ни очакват по-добри времена. Нека и през идната година да имаме десетки нови успехи, които да ни носят гордост и удовлетворение. 

Да бъде мирна и ползотворна година!

Подобни статии

Top