Здравко Димитров: Община Пловдив не може да е безучастна, когато наоколо бушуват пожари

Община Пловдив продължава да помага за потушаването на пожарите в региона

Вече близо месец всеки ден общинските предприятия „Чистота“ и „Градини и паркове“ осигуряват вода за потушаване на пожарите в региона. Рано тази сутрин към  Югово потеглиха отново три цистерни. Това стана ясно сред разговор на кмета Здравко Димитров с директора на ОП „Чистота“ Димитър Георгиев.

„Община Пловдив не може да е безучастна, когато наоколо бушуват пожари. Реагирахме почти на мига, когато пламна около Старосел и Кръстевич, помагаме всеки ден за  локализиране на пожара над Югово. Стотици тонове вода закарахме с нашите цистерни в помощ на огнеборците. В гасенето се включват и доброволци от нашето формирование. Ще продължим да съдействаме където и когато е необходимо“, заяви Здравко Димитров.

През изминалата седмица Доброволно формирование „Пловдив 112“ продължи да участва в борбата с мащабния горски пожар над Югово в помощ на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив.

В неделя екип на формированието е участвал близо 12 часа в гасителни действия, като задачата им е била да не позволят разрастването на стихията. Те разказват, че теренът е бил изключително стръмен, почти вертикален. Трябвало да направят просека по периметъра, за да не позволят на огъня да обхване нови територии и са се справили.

От началото на август досега общината е подпомогнала гасителните дейности на различни места в областта. Сред тях са Югово, Старосел, Кръстевич, местността „Воден камък“ в община Хисаря, Горна махала и др.

 

Подобни статии

Top