Здравко Димитров отговори на феновете на Локо

Кметът готов да направи среща между президентите и привържениците на двата клуба с БФС за обсъждане на казуса със стадион „Пловдив“

Кметът на Пловдив Здравко Димитров отговори на феновете на Локомотив, които с декларация и с блокиране на оживено кръстовище вчера поискаха оставката му заради позиция по казуса със стадион „Пловдив“. Той отхвърли предложение на френски консорциум за довършването на съоръжението, на което обаче трябваше да играят домакинствата си и Локо, и Ботев.

„Във връзка с изразеното недоволство от страна на част от феновете на Локомотив (Пловдив) от мои думи, казани на отчета за 100-те дни управление, искам да внеса следното уточнение:

Оставам с впечатление, че не съм бил разбран правилно от привържениците на Локомотив. Условието, което френската фирма постави, за да се ангажира със стадион „Пловдив“, е Локомотив и Ботев да играят на него не само дербитата и международните си мачове, а ВСИЧКИ СВОИ ДОМАКИНСТВА.

Предварителните проучвания на фирмата показват, че само при такива условия и при капацитет на стадиона около 25 хиляди места, си струва те за се заемат с него. Моите думи бяха, че едва ли има човек, който може да събере двата отбора да играят (и тренират) на стадион „Пловдив“, но ако от двата клуба са на мнение, че това е възможно, съм готов да инициирам среща с президентите, представители на фен клубовете и на Българския футболен съюз, който администрира първенството и съставя програмата за срещите, за да бъдат обсъдени възможни варианти за стадион „Пловдив“.

Подобни статии

Top