Здравко Димитров: Пиронкова направи най-големия подарък за Деня на Пловдив

Красен Кралев: Цвети направи огромна крачка към участието си на четвърти Олимпийски игри

Кметът Здравко Димитров благодари на тенисистката Цветана Пиронкова за най-големия подарък за Деня на Пловдив, който тя направи с класирането си на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис.

„Цветана Пиронкова направи най-големия подарък на пловдивчани за Деня на Пловдив с блестящото си представяне на турнира от Големия шлем US Open. Поздравления за класирането за четвъртфиналите на престижния турнир и победата над Ализе Корне от Франция! Предстои й да излезе срещу най-титулуваната играеща тенисистка Серина Уилямс.

Нека пожелаем успех на Цвети в предстоящия четвъртфинал на Откритото първенство на САЩ!“, написа Здравко Димитров на официалната си страница във Фейсбук.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се присъедини към поздравленията за Цветана Пиронкова.

„Цветана Пиронкова прави феноменално завръщане на корта! След близо три години извън големия тенис българката достигна до 1/4-финалите на Откритото първенство на САЩ.

Браво, Цвети! Снощи тя се наложи с 2:1 сета над Ализе Корне (Франция) и вече е сред най-добрите осем на турнира от Големия шлем.

Със спечелените точки до тук Цвети прави огромна крачка към участие на четвърти Олимпийски игри. До момента тя представяше България в Пекин, Лондон и Рио де Жанейро. Пиронкова има най-много участия и победи за националния ни отбор за „Fed Cup“. Постигнала е 29 успеха в 55 срещи от престижната надпревара. Следва огромно предизвикателство в лицето на Серина Уилямс. Успех, Цвети!“

Подобни статии

Top