Здравко Димитров: Приходите за тримесечието в бюджета на Пловдив с 8 милиона по-малко (ВИДЕО)

Местната власт ще излезе с анализ, на какво се дължи изхвърлянето на тоновете боклук в Столипиново

С 8 милиона са по-слаби приходите в бюджета на Пловдив за първото тримесечие на годината, в сравнение със същия период на миналата година. Това съобщи кметът Здравко Димитров в отговор на журналистически въпрос днес. „По-слаби са, това е нормално“, допълни той.

Днес кметът Здравко Димитров придружи главният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев в инспекцията му на Четвъртък пазара. Пред него шефът на общинските пазари Запрян Тодоров обясни, че на пазара се извършва два пъти дневно пълна дезинфекция, а на централния вход общинските охранители раздават безплатни маски на клиентите, които нямат.

„Всичко дезинфекцираме. При това не само тук, а също улиците, контейнерите, спирките… Сутрин, ако сте забелязали, някой път не е валяло дъжд, а е мокро. Това е дезинфекцията“, обясни градоначалникът пред медиите.

„Дезинфекцира се редовно, особено в Изгрев. Там е в пъти повече от другите райони на града, както и извозването на сметта. За един месец са 1000 тона. Което у мен буди недоумение и като минат тези кризи, задължително ще направим анализ, да видим на какво се дължи това. Това не е нормално, толкова боклук да се генерира в един район! Между другото много анализи трябва да се направят като мине кризата. Самите ние ще бъдем променени, няма начин“, допълни Димитров.

Запитан дали пловдивчани ще целуват иконите по великденските празници Зико отговори бързо и категорично: „Не!“. И додаде: „То всеки си преценява, това си е право на всеки“.

„Както обикновено призовавам хората да спазват дисциплината. И на мен не ми е приятно, на никой не му е приятно, здрав човек да се заключи вкъщи“, коментира след това кметът.

1 2

Подобни статии

Top