Здравко Димитров: Реконструкцията на ул. „Даме Груев“ стартира с 1 млн. лв.

Кметът обсъди с общински съветници от „Съюз за Пловдив“ предложенията им за проектобюджета за 2020 г.

В проектобюджета на община Пловдив за 2020 г. е предвидена сумата от един милион лева, което ще даде възможност за обявяване на обществена поръчка за ул. „Даме Груев“. Тази година ще стартират строителните работи по реконструкцията, разширението, подмяната на ВиК мрежата и изграждането на нови тротоари. Това обяви кметът на Пловдив Здравко Димитров след среща с общински съветници от „Съюз за Пловдив“.

На нея се обсъдиха предложенията към проектобюджета на града, които политически представената група са депозирали в деловодството на общината. Основен акцент на разговора беше ремонтът на ул. „Даме Груев“ в район „Южен“, за който настояват съветниците. Кметът ги увери, че парите за проектиране ще бъдат разплатени.

„Предложенията на „Съюз за Пловдив“ са безспорни и добре мотивирани, именно заради това по-голяма част от обектите ще бъдат включени за финансиране“, заяви след срещата Здравко Димитров.

Кметът на община Пловдив гарантира, че се работи и по другия важен проект, предложен от „Съюз за Пловдив“ – продължението на бул. „Македония“ до бул. „Александър Стамболийски“. Предстои проектиране и отчуждаване на имоти, които попадат в новата улична регулация на булеварда. К

Кметът напомни, че за отчуждителни процедури с цел изграждане и разширение на пътната инфраструктура в Пловдив  в бюджета за 2020 г. са заложени рекордните 4 млн. лева.

Съветниците от „Съюз за Пловдив“ приеха мотивите на кмета засега да се отложи разширението на бул. “Марица–север“, защото точно в тази част на района започва подмяната на подземна инфраструктура по проекта за Водния цикъл и ако булевардът бъде разкопан, има риск да се блокира целия квартал.

1 2

Подобни статии

Top