Здравко Димитров: Реконструкцията на ул. „Даме Груев“ стартира с 1 млн. лв.

Екипът на кмета се ангажира да изготви проекти към Националния доверителен екофонд по две предложения на съветниците от „Съюз за Пловдив“, които касаят саниране на ДГ „Еделвайс“ в район „Тракия“ и ДГ „Захарно петле“ в район „Северен“.

Повечето от улиците, за които „Съюз за Пловдив“ искат финансиране, ще бъдат включени в капиталовата програма като текущи ремонти.

Общинската администрация пое ангажимент да преасфалтира най-компрометираните участъци на улиците „Жълтуга“, „Гърличе“ и „Деница“ в район „Северен“.

В „Централен“ ще бъдат ремонтирани ул. „Щросмайер“ и „Димчо Дебелянов“. Също така беше прието предложението да се довърши ул. „Д-р Селимински“, която не беше включена в проекта по ОП „Региони в растеж“.

Здравко Димитров увери общинските съветници от партията на Дани Каназирева, че в район „Източен“ ще стартира работата за изграждане на нова връзка между ул. „Богомил“ и бул. „Санкт е Петербург“. Прие се и предложението им да бъде извършен ремонт и доставка на нови съоръжения и оборудване за детската площадка на ул. “Преспа“ 12.

Въпреки сложното финансово състояние на общината, екипът на кмета и съветниците от „Съюз за Пловдив“ смятат, че със заложените в бюджета средства ще бъдат решени малка част от проблемите на града.

„Удовлетворени сме от проведения диалог с кмета и неговия екип и считаме, че само чрез разбирателство и постоянна комуникация между различните политически сили можем да постигнем успех в интерес на пловдивчани“, каза след срещата председателят на групата съветници от „Съюз за Пловдив“ Евелин Парасков.

1 2

Подобни статии

Top