Здравко Димитров с личен подарък от администрацията на Байдън

Кметът проведе работна среща с политическия и бизнес консултант Дан Шомон

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и политическият и бизнес консултант Дан Шомон се срещнаха, за да обсъдят възможностите за привличане на нови инвестиции в Община Пловдив. Дан Шомон бе ръководител на предизборната кампания на Барак Обама. Срещата бе по време на събитие на Младежката асоциация по политически науки /МАПН/ по повод преместването на седалището на организацията от Варна в Пловдив.

„Коментирахме и необходимостта да се търси подкрепа на сериозни компании за реализацията на стратегическия за Пловдив проект за снабдяване с чиста питейна вода от яз. „Въча“, заяви след срещата Здравко Димитров.

„Този проект е моя лична кауза, докато бях областен управител и смятам, че неговата реализация не бива да се отлага, защото той е важен не само за Пловдив, но и за целия регион“, коментира кметът.

По думите му Дан Шомон впечатлен от Пловдив от културно-историческото наследство,  огромния му потенциал и от пловдивчани. Има идея да предложи на Пловдив да се побратими с град в САЩ, където има голяма българска общност. Освен това е изразил желание отново да посети града като следващият път ще бъде придружен от представители на бизнеса.

Дан Шомон бе гост на Пловдив по покана на Младежката асоциация по политически науки, която събра на свое събитие представители на академичната общност, световни експерти по международна политика и хора от местната власт. Шомон е дългогодишен съветник на Барак Обама като сенатор и президент.

1 2

Подобни статии

Top