Здравко Димитров с писмо до арх. Савов за спасяване на "Колежа" - DC news

Здравко Димитров с писмо до арх. Савов за спасяване на „Колежа“

Преди това се състоя дълго и безплодно заседание на общинската комисия за стадион „Христо Ботев“, завършването на обекта до края на март е невъзможно

Кметът на Пловдив Здравко Димитров подписа писмо до архитект Георги Савов за промяна в етапността в строителството на стадион „Христо Ботев“.

Той трябва да внесе промяната в етапноста на стадиона във възможно най-кратък срок до главния архитект Димитър Ахрянов, който да я одобри.

Едва след това ще бъде издадано възлагателно писмо за продължаване на строителството, поради липсата на което Илиян Филипов преди 2 дни изтегли техниката и работниците си от „Колежа“.

След този този етап ще бъде възможно Ботев да играе срещи от вътрешните шампионати и турнири.

След това ще се премине към цялостно покритие на козирката на четирите трибуни и фасадата.

Последният етап е всички останали части на стадиона.

Преди това днес се проведе отегчително заседание на комисията в Община Пловдив за стадион „Христо Ботев“. Тя бе председателствана от зам.-кмета Величко Родопски, като участваха експерти, общински съветници, представители на архитекта и на стоителя от фирма ПИМК.

Комисията не взе решение за възлагателно писмо на стойност 5,353 млн. лв., тъй като според според повечето членове на комисията това е от компетемцията на кмета на града Здравко Димитров. Така изпълнителят Илиян Филипов бе спешно извикан на среща с кмета.

В самата комисия пък имаше много спорове, които в крайна сметка не доведоха до нищо конкректно.

Представителят на ПИМК заяви, че ако се чака това препроектиране и не бъде връчено възлагателно писмо веднага, то ще издаде Акт 10 за спиране на строителството.

Пред Радио Пловдив заместнтик-кметът Величко Родопски, който ръководеше заседанието на комисията заяви, че са изискани всички документи, включително и за окончателното проектиране на стадиона и реално стойността на първи и втори етап на строителните дейности.

Строителят на „Колежа“ Илиян Филипов заяви, че забавянето ще доведе до невъзможност съоръжението да бъде завършено в срок.

Илиян Филипов каза, че още през ноември миналата година е внесен окончателният проект, има и издадено строително разрешение. Той е категоричен, че първият етап от строителството на стадион „Христо Ботев“ няма как да приключи до края на март, както беше предвидено, ако възлагателното писмо се забави с още седмица-две.

„Не знам с колко ще се удължи този срок. Чакам възлагателното писмо, за да завършим етап 1. Но явно някой не иска да го дава, някой не иска този стадион да се случи“, каза пред Радио Пловдив Илиян Филипов.

Източник: plovdivnews.bg, Радио Пловдив

Подобни статии

Top