Здравко Димитров: Ще бъда безкомпромисен, ако бъдат открити нарушения от страна на общински служители - DC news

Здравко Димитров: Ще бъда безкомпромисен, ако бъдат открити нарушения от страна на общински служители

Изявление на кмета на Пловдив Здравко Димитров по повод твърденията

на бизнесмена Мартин Бурнарски пред  Вътрешната комисия по ревизията към Народното събрание

„След получения сигнал в комисията предприехме веднага вътрешна проверка по случая с г-н Бурнарски. Докладваха ми, че днес тя трябва да приключи и документите ще бъдат изпратени в парламента“. Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров пред медиите във връзка с постъпил сигнал срещу Община Пловдив във Вътрешната комисия по ревизията към Народното събрание.

„Ще бъда безкомпромисен, ако бъдат открити нарушения от страната на общински служители. Но ще бъда безкомпромисен и срещу тези, които отправят необосновани обвинения и клевети и уронват престижа на Община Пловдив и моето име“, коментира още кметът.

Той е решен да се стигне докрай и да се изясни истината.

По предварителни данни на вътрешната проверка „Бурнарски“ ЕООД през м. май не е получило ново разрешително за поставяне на преместваемия си обект, защото има констатирани редица нарушения от страна на Пловдивския общински инспекторат.

По надлежния ред той е информиран. Община Пловдив е спазила всички законови процедури.

“Решението ни е да заведем дело за клевета и уронване престижа на кмета и на Община Пловдив срещу тези хора, които пускат в публичното пространство недоказана информация“, заяви в заключение Здравко Димитров.

Подобни статии

Top