Здравният министър за МБАЛ „Св. Мина“: Напълно подкрепям

Проф. Костадин Ангелов настоя местната власт да окаже пълно съдействие за трансформиране на лечебното заведение в изцяло COVID болница

Обособяване на болници само за COVID и чисти от COVID за всички останали заболявания са част от плана при достигане на 600 новозаболели на 100 000 души за 14 дни. Това обясни здравният министър проф. Костадин Ангелов на днешния брифинг в МЗ, предава репортер на DCnews.bg – повече четете ТУК. 

По думите му това е стъпка, до която все още не сме стигнали, но вече се работи в тази посока. Примерите от страната са два: Благоевградската областна болница ще бъде трансформирана в изцяло COVID болница; в момента се създава организация и в пловдивската МБАЛ „Св. Мина“, която да е изцяло за лечение на коронавирус. 

Усилията, които полага областният управител г-жа Каназирева са изключителни и неимоверни, тя има пълната моя подкрепа и настоявам Общината в Пловдив в лицето на кмета и Общинския съвет да окажат пълната подкрепа това да се случи, подчерта министърът. Той поясни, че е наясно с възможностите, капацитета, апаратурата, нивата на компетентност на лечебното заведение и МБАЛ „Св. Мина“ трябва и ще поема само по-леки случаи, които нямат нужда от интензивно лечение и респиратори.

Подобни статии

Top