„Зелен коридор“ за масова ваксинация в Асеновград и Пловдив

В неделния ден ще се поставят ваксини срещу коронавирус.

Зелен коридор“ за масова ваксинация откриват отново в Асеновград. В неделния ден  ще се поставят ваксини срещу коронавирус, съобщиха от общината в града.

Имунизацията в Асеновград ще се извършва, където се провеждаше и досега – в специално обособения за целта кабинет, разположен на II етаж в новото крило на МБАЛ – Асеновград (до залата със скенера). Влиза се от централния вход, като информация може да бъде получена на регистратурата.

Ваксинацията ще се извършва с ваксината на AstraZeneca. Кабинетът ще работи от 08:00 ч. до 14:00 ч. Ако след този час все още има желаещи да се имунизират срещу коронавирус, те ще бъдат обслужени.

От РЗИ – Пловдив са уверили ръководството на лечебното заведение, че имат готовност за допълнителна доставка на дози в случай, че броят на желаещите е по-голям от този, на наличните количества ваксини в болницата.

За да си поставите ваксина не се изисква предварително записване. От ръководството на МБАЛ – Асеновград призовават пациентите да носят предпазни маски на лицето и да спазват дистанция поне 1,5 – 2 метра от останалите.

В болничното заведение са обособени и две секции за гласуване на утрешния парламентарен вот. Едната ще е само за хоспитализираните с COVID пациенти, които са около 70 на брой. Втората ще бъде за останалите лежащо болни, които са около 40 души, както и за медиците на МБАЛ-Асеновград, дежурни в изборния ден.

В Пловдив днес също се отварят „зелени коридори“ за ваксинация с ваксината на AstraZeneca.

Имунизациите ще стават без записване в ДКЦ „Пълмед“ и „Медикус Алфа“, където работят денонощни кабинети, МЦ „Медикус“ в жилищен район „Тракия“ от 9.00 до 17.00 ч., и в ДКЦ I от 8.00 до 20.00 ч.

Подобни статии

Top