Зелена класна стая ще има в НУ „П.Р.Славейков“

Ще има и малка ботаническа градина

Зелена класна стая на открито ще имат учениците от НУ „П.Р.Славейков”. Това ще е възможно, след като на последната си сесия пловдивските общински съветници гласуваха да бъдат отпуснати 108 000 лева за реализация на проекта, който предвижда изграждане на паркова среда с различни видове цветя и растения.

Предвижда се да бъде оформена и мини ботаническа градина с различни видове, за които ще се потърси експертното мнение на специалисти от Аграрния университет. Парник за био зеленчуци, алеи и кътове за учене са предвидени по проекта.

Мястото е между улиците „Лев Толстой“ и „Варна“, и между двора на училището и бензиностанцията. Сега там е запустяло и буренясало място, написа в официалната си страница кметът на „Източен“ Иван Стоянов.

„Започваме нещо изключително! Идеята е страхотна, защото предвижда занятия на открито сред зеленина, редки и екзотични дървесни видове, мини ботаническа градина, опитно поле (мини оранжерии за цветя и др.), алеи от еко материали, еко седалки, бели дъски за обучение, плътни зелени стени „тапицирани“ с естествена растителност и много други“, обяснява Стоянов. Той благодари на ректора на Аграрния университет проф. Янчева за подкрепата.

НУ „П.Р.Славейков” е първото еко училище в Пловдив, което е член на международната организация Еco-Schools и движение „Син флаг“.

Снимката е илюстративна: landezine.com

Подобни статии

Top