„Зелена вълна“ и еднопосочно движение по част от улиците иска бизнесът на Пловдив

„Сдружение „Бизнесът на Пловдив“ предлага нови мерки за подобряване транспортната среда и привлекателност на града

Конструктивни мерки по няколко важни за Пловдив теми отново бяха предложени от СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ с входирани писма до Община Пловдив и ОП “Организация на движението“.

От сдружението настояват за  въвеждане на еднопосочно движение по вътрешнокварталните улици, по подобие на много големи европейски градове, което ще облекчи шофьорите и ще намали значително конфликтните ситуации.

От там предлагат конкретен пилотен проект да се въведе в участъка между бул. „Васил Априлов“, бул.“Пещерско шосе“, бул.“Копривщица“ и бул.“Свобода“;

Бизнесмените искат още да бъде осигурена „зелена вълна“ на светофарите по основни транспортни артерии, при необходимост въвеждане отново на цифровите броячи на светофарите, което ще облекчи трафика, а и ще намали емисиите на вредни газове от транспортните средства.

От сдружението настояват общината да постави указателни табели на входните артерии на Пловдив /на български и английски език/ , предвид очакваните гости от страната и чужбина през 2019 г.;

Отправените препоръки от членовете и експерти на СНЦ“Бизнесът за Пловдив“ до общинската администрация целят облекчаване на транспортния трафик и превръщане на Пловдив в по-привлекателен град за неговите жители и за гостите на града.

Top