„Земя, последно повикване“ в Дом „Борис Христов“

В Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив, Италианският културен институт ще представи театралната постановка „Земя, последно повикване“. Началото на спектакъла е от 19 часа.

Комедията в две действия е написана на четири ръце от двама съвременни италиански автори – Марко Казагранде и Джани Глиотоне, и е поставена от театралната компания GTM.

Шест действащи лица, заимствани от светските и световни хроники, представят ежедневието си с ирония и комични обрати, със свободен и актуален език, типичен за италианската комедия.

Седмият герой връхлита като катарзис на колективното въображение – едновременно желано и пораждащо страх у всички, това е Бъдещето. Текстът разглежда въпроса за устойчивостта на околната среда и изменението на климата, с артистичния подход на „замърсяване“ между театър и кино.

Силно и способно да спасява, бъдещето е и така безсилно в сравнение с шестте символа, които представят нашето общество, клишетата, здравия (или лошия) разум и всички противоречия на нашето време.

Режисьор е Джани Глиотоне, който е и един от актьорите в пиесата. Част от актьорския състав са Лино Мандиле, Роберта Феранте, Мартина Маизано, Тонино Педали, Федерика Сарти, Анджела Руджеро.

Представлението ще бъде в оригинал на италиански със субтитри на български език, които ще протичат едновременно с действието на сцената.

СЪБИТИЕТО Е С ВХОД СВОБОДЕН!

Подобни статии

Top