Жан Тод: Шумахер никога няма да се възстанови

Президентът на ФИА с тъжни разкрития по време на фестивала по скорост „Гуудууд“ в Англия

Президентът на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) – Жан Тод направи тъжни разкрития относно състоянието на неговия добър приятел Михаел Шумахер.

Според прогнозата на французина легендарният състезател от Формула 1 никога няма да се възстанови напълно след ски инцидента в Алпите.

През 2013 година, малко преди отбелязването на Нова година, 7-кратният световен шампион претърпя жестоко падане върху скрит под снега камък и това доведе до сериозни черепно-мозъчни травми. Той беше спешно опериран в местна болница, а оттогава досега семейството му значително ограничи потока на информация към публичното пространство.

От известно време Шумахер се възстановява в своя дом край Женевското езеро, където много малко хора като Тод получават възможност лично да се виждат с 50-годишния бивш пилот.

Французинът продължава да посещава Шуми при всяка удобна възможност, а миналата седмица беше специален гост на Фестивала по скорост „Гуудууд“ в Западен Съсекс, Англия, където беше отдадена специална почит на Пилето.

„Неговото семейство се бори също толкова, колкото и той, но нашето приятелство никога не може да бъде същото, каквото беше преди“, заяви Тод пред вестник „Експрес“.

„Просто защото вече я няма същата комуникация като преди“, допълни президентът на ФИА.

„Мога единствено да споделя, че семейството на Шумахер полага добри грижи за него и той продължава с битката“, добави французинът, който е и бивш шеф на екипа на Ферари.

Подобни статии

Top