Жандармерия и полиция със спецакция срещу битовата престъпност в Карлово и селата (СНИМКИ)

Поредна специализирана полицейска операция в малките и отдалечени населени места в Пловдивска област

Продължават да се прилагат активните превантивни мерки за предотвратяване на престъпления и закононарушения на обслужваната от пловдивската дирекция на МВР територия. В рамките на полицейските действия днес се провежда поредна специализирана операция с фокус малките и отдалечени населени места от Община Карлово. Акцията се осъществява с участието на служители от районното управление в подбалканския град, пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“ и жандармерията.

Планираните проверки имат за цел пресичане на  битовата престъпност и всички видове незаконни дейности, сред които контрабанда с акцизни стоки, употреба и разпространение на наркотици,  престъпления против горското и селското стопанство.

Засилен контрол се извършва и по отношение на пътната безопасност, както и за спазване на разпоредбите, свързани с българските лични документи и адресна регистрация и  Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Към 14 ч. смесените екипи са действали на територията на карловския квартал „Сушица“, град Баня и селата Розино, Христо Даново, Столетово, Соколица и Слатина.

Общо са проверени 229 лица и 176 моторни превозни средства.

С технически средства за употреба на алкохол са изпробвани 34 водачи, а други трима – за употреба на наркотични вещества. За констатирани нарушения на ЗДвП са съставени 5 акта и издадени 49 глоби с фиш. Други 12 акта са на основание  Закона за българските лични документи.

Административно отношение е взето и по повод установени нередности в общо 18 търговски обекта, като предстои документите да бъдат изпратени на съответните компетентни институции.

В три от общо 19 частни адреса са открити около 15 кубика незаконен дървен материал. По два от случаите са съставени актове от инспектори от  Регионална дирекция по горите, а по третия се води досъдебно производство в РУ-Карлово.

Досъдебно производство е образувано и във връзка с иззети незаконно притежавани ловна пушка и боеприпаси от къща в квартал „Сушица“.

Предварителна проверка за съхранение на малко количество безакцизен тютюн е започната срещу жител на село Соколица.

До приключване на акцията в обхвата й ще влязат и Карлово, Калофер, с.  Васил Левски, с. Марино поле и с. Ведраре.

Подобни статии

Top