Жандармерия и спецполицаи ще пазят реда в селата (ВИДЕО)

Назначават 39 нови полицаи в региона

Засилване на полицейското присъствие в малките населени места, подобряване на средата за сигурност и хората да се чувстват по-спокойни и сигурни в местата, където живеят. Това са основните мерки, които ще предприемат съвместно полицията и местните власти в Пловдивско, съобщи директорът на ОДМВР-Пловдив ст.комисар Атанас Илков след среща с представители на местната власт.

Целият свободен ресурс на полицията и жандармерията ще бъдат изведени в малките и отдалечени населени места, а специализираните полицейски сили ще бъдат изведени на по-динамичен и оптимизиран режим на работа в Пловдив и извън града, каза още той.

„От следващата седмица полицаите от моторизираната група „Сигма“ също ще бъдат изпратени в отдалечените села“, допълни Илков.

39 души – нови полицаи назначаваме в общините. Знаете, че 8 от тях ще бъдат изцяло на работа в РУ-Асеновград. В момента те са на обучение и до есента ще започнат работа по места. Обявени са конкурси и за разследващи полицаи.

Жандармерията вече охранява околните села

По думите на Илков жандармерията вече охранява реда и безопасността на движението в околните села.

„Областната администрация и МВР работим перфектно. Имали сме поводи, като напрежението в Асеновград, където се справихме перфектно. Аз като областен управител апелирах да няма политици, които да се намесват, тъй като ще дойдат външни хора, ще запалят пожара и ще си отидат. Полицията перфектно си свърши работата там, защото имаше момчета които по 3-4 дни не бяха спали. Използвам винаги възможността, за да им благодаря“, посочи областният управител Здравко Димитров.

На срещата присъстваха кметовете на общини в Пловдивска област и областният управител Здравко Димитров. Те обсъдиха оперативната обстановка в региона, приоритетите на ръководството на ОДМВР-Пловдив за 2018 година, мерките за противодействие на битовата престъпност в малките и отдалечени населени места и организацията за подобряване на пътно-транспортната обстановка, както и пътния травматизъм. Сред приоритетите са също противодействие на контрабандата с акцизни стоки, разпространението наркотици и миграционния натиск, както и административното обслужване на гражданите.

Назначават още служители в Общинска полиция в Пловдив

Ст. комисар Илков съобщи, че в сътрудничество с общината ще бъдат поставени нови скоростни камери на скоростните отсечки в Пловдив, за да контролират безопасността на безопасността на движението.

Ще бъдат назначени и още служители в Общинска полиция, за да може да се осигури сигурността по време на мероприятията от инициативата „Европейска столица на културата 2019“.

Подобни статии

Top