Жандармеристи овладяха „безредици“ в Пазарджик (СНИМКИ)

Демонстрирана беше ситуация с опит да бъде пробит полицейски кордон

Практическо занятие се проведе днес в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. В ролята на обучители влязоха служители от Дирекция «Жандармерия» в столицата и Зоналното жадармерийско управление в Пловдив.

Основната цел на традиционната среща е повишаване на качеството на практическото обучение на стажант-жандармеристите, като се създадат условия близки до реалните. Освен това инструкторите са служители с богат практически опит и работа по охрана на масови мероприятия, опазване на обществения ред и задържане на опасни извършители на престъпления. За целта в полицейския център беше докарана и специализирана техника – микробуси за борба с безредиците и задържане на лица, както и водометна машина.

Новоназначените стажанти преминаха през основните етапи за изграждане на базови практически знания и умения, както и разиграване на реална ситуация с опит да бъде пробит полицейски кордон. Демонстрирани бяха техники за придвижване самостоятелно или с помощта на транспортни средства по време на охрана на масови мероприятия.

След приключване на занятието инструкторите, заедно с преподавателите от секция «Обща полицейска подготовка» и стажантите направиха разбор на наученото. Маркирани бяха големите ползи от подобни практически занятия, както и идеи за бъдещо ползотворно сътрудничество между ЦСПП и Дирекция «Жандармерия».

Подобни статии

Top