„Жарава“ с концерт в Радио Пловдив

Камерна сцена Пловдив представя днес – 31 октомври, от 19.00 часа, ’’ЖАРАВА’’.

Музикалният проект „Жарава“ е формация към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ с ръководител инструменталиста, диригент и преподавател Владимир Величков. По думите му, във вида, в който съществува, и заради музиката, която свири, групата няма аналог в България.

Безспорно, най-големия успех на формация „Жарава“ е неколкократното първо място в най-голямата платформа за етно музика „Етноклоуд“ в конкуренция между 151 държави и над 90000 изпълнители от цял свят.

„Това е голям успех за България и за Пловдив!“, споделя със заслужена гордост композитора и ментор на формацията Владимир Величков, по чиято идея е създадена „Жарава“.

„С изпълненията си възраждаме за нов живот българския фолклор, като го правим достояние на хора от всички краища на планетата“, допълни развълнувано Величков.

Музиката си младите артисти изпълняват с дълбок поклон към фолклора и корените си, а и завидния импровизационен дух на интерпретациите им, носи жизнеутвърждаващ оптимизъм и надежда, не само за бъдещето на формацията, но и за съвременната Българска музика.

„Жарава“ са: Стефани Желязкова, Мария Петкова и Шермин Асан – вокали, Явор Бобев – гайда, Аделин Недялков – клавишни, Йордан Василев – ударни, Калоян Николов – тъпан.

Днес в 19.00 ч. пловдивчани могат да чуят и видят концерта им в първо студио на Радио Пловдив.

Проектът се осъществява в партньорство с Община Пловдив и е част от културния календар на града.

Подобни статии

Top