Желко Петрович съди Ботев за 164 900 евро!

Ръководството на „канарметата“ му е изплатило 3 заплати, което е било достатъчно да се впише Ферарио Спасов като старши треньор

Ръководството на Ботев (Пловдив) е превело три заплати по сметката на бившия си треньор Желко Петрович, пише „Меридиан мач“. Точната сума е 29 100 евро (58 200 лева), тъй като по договора с клуба черногорецът е трябвало да получава 9700 евро на месец.

Плащането е достатъчно основание пред БФС Ферарио Спасов официално да бъде вписан като старши треньор, след като досега това не се случваше. Очаква се Феро и неговият екип да подпишат нови договори още преди Коледа.

В същото време Желко Петрович продължава да е непреклонен и вече е наел адвокати, които да го представляват пред делото във ФИФА. Той настоява, че трябва да получи още 164 900 евро (329 800 лева). Толкова му се полагаха до края на двегодишния контракт, който подписа с клуба през лятото.

Бившият асистент на светила като Гуус Хидинк и Дик Адвокаат настояваше да получи накуп 20 за плати, за да разтрогне по взаимно съгласие. От Ботев не съгласиха и в крайна сметка договорът бе прекратен едностранно. След неговото напускане, отборът обаче чувствително подобри и играта и резултатите си, като от предпоследен в класирането вече е сред претендентите за място в Топ 6.

Подобни статии

Top