Желко Петрович ще съди Ботев във ФИФА

Доскорошният треньор на Ботев (Пловдив) е получил наскоро 1 заплата, ще си търси всичко дължимо за 2-годишния договор

Доскорошният треньор на Ботев (Пловдив) Желко Петрович възнамерява да съди клуба във ФИФА, пише „Тема спорт“. Той вече се е консултирал с адвокати и е решен твърдо да си търси всичко дължимо до края на 2-годишния договор.

Според запознати, ако Петрович спечели делото, на Ботев може да им се наложи да му платят 6-цифрена сума. Черногорецът е парафирал контракта си с пловдивчани с холандския си паспорт, което ще му позволи да се възползва от европейското законодателство. А то допълнително би увеличило дължимото.

Петрович е имал няколко разговора с ръководството, но така и не е постигнал консенсус за разтрогване. В крайна сметка договорът му беше прекратен едностранно от клуба. В интервю за „Тема Спорт“ Желко заяви, че треньорите в България се третират като кучета, на които се предлагат две заплати, след което се освобождават.

Петрович дълго време ходеше на базата в Коматево, тъй като на практика се водеше старши треньор. По-рано през тази седмица той е получил една заплата. Вчера Желко се прибра в Холандия.

На този етап от Ботев не са правили коментари относно думите на Петрович, който атакува ръководството и своя заместник на поста Ферарио Спасов. Черногорският треньор бе освободен, след като спечели едва 9 точки за 12 мача, в които Ботев вкара 9 и допусна 19 гола.

Чашата на търпението окончателно преля след 0:3 от Ботев (Враца). След този двубой собственикът Георги Самуилов призова треньора и спортния директор Адалберт Зафиров да хвърлят оставки. Зафето го направи, но Петрович отказа. Заместникът на черногореца – Ферарио Спасов, досега беше директор на школата. Ангажиментът му като старши треньор поне засега е до края на годината.

Собственикът Георги Самуилов пък все още не е обявил решението си дали да освободи изпълнителния директор Иван Йотков. Неговата оставка също бе изискана от привържениците и Йотков я подаде. На 21 октомври обаче Самуилов уточни, че още не е решил дали да я приеме.

Подобни статии

Top