Желко похвалил сериозно Кристиан Димитров пред Хайдук (Сплит)

От ЦСКА се опитали да провалят трансфера на „канарчето“, искали да продадат на хърватите Божидар Чорбаджийски

Бившият старши треньор на Ботев (Пловдив) Желко Петрович е похвалил сериозно централния защитник Кристиан Димитров. От ръководството на Хайдук (Сплит) са потърсили за мнение черногорския специалист, който се е изказал доста ласкаво за национала, пише kotasport.com.

Както е известно, Петрович води „канарчетата“ през есента, но бе освободен след поредица слаби резултати и игри към края на есенния дял. Наскоро той пое хърватския Интер (Запрешич), в който играе българинът Борислав Цонев.

Интересното е, че Димитров е бил в плановете и на другия хърватски гранд Динамо Загреб, но от Сплит са били по-настоятелни.

От ЦСКА-София пък са опитали да изпреварят Ботев и предложили на Хайдук централния си бранител Божидар Чорбаджийски. Според „Блиц“ идеята на „червените“ била хърватите да вземат снажния футболист от лятото, а не сега, тъй като той игра през есента за два отбора. Първо започна с „армейците“, а после беше преотстъпен на Стяуа. Според правилата на ФИФА даден играч няма право да носи екипа на три тима в рамките на един сезон.

Хърватите обаче не били впечатлени от Чорбаджийски, който се провали тотално по време на престоя си при „стелистите“, където записа три мача на сметката си и два червени картона.

Ако ЦСКА-София бе успял да договори защитника с Хайдук, щеше да направи двоен удар – хем да се отърве от излишен играч, хем да прибере 500 000 евро и така да обезпечи част от бюджета.

Подобни статии

Top