Жена е в кома, след като беше прегазена от 17-годишен моторист в асеновградския квартал Долни Воден

40-годишна жена от Асеновград е в кома, след като е била прегазена от 17-годишен моторист

Тежкото произшествие е станало в квартал Долни Воден. Сигналът е подаден в късния следобед вчера. Той бил  за жена, която  лежи в безпомощно състояние на пътя. При разследването полицията установява, че малко преди това 17- годишно лице е поискало 250 кубиков мотор от свой познат да се повози.  42-годишният мъж му дал мощната машин, макар че младежът бил без книжка. Момчето, заедно с негов приятел се качили на мотора и потеглили с голяма скорост.

40-годишната жена се оказала на пътя им и те я блъснали с мотоциклета. Водачът изобщо не спрял, а продължил като ударил спрял автомобил и избягал от местопроизшествието. Жената е откарана в болница с линейка, като състоянието й е изключително тежко. Тя е в кома и с опасност за живота.

17-годишният скрил мотора, а след това се върнал да търси собственика му. Не го открил и оставил в дома му две банкноти по 50 лева, с които да покрие щетите нанесени на машината. По-късно е задържан от органите на реда.

Момчето има  2 присъди и 4 акта за нарушения на пътя. Всички те са са за управление на МПС без книжка.

„Ще бъде повдигнати обвинения както на него, така и на човека предоставил мотора. Ще му поискаме постоянна мярка за неотклонение. Това, което се случва е недопустимо. Това е престъпно и безотговорно поведение както от страна на водача, така и от страна на възрастни мъж, който е предоставил машината, с ясното съзнание, че непълнолетния няма документ за управление“ заяви Окръжният прокурор Румен Попов.

Подобни статии

2 Коментара

  1. Рамадан написа:

    Е сега ще му лепнат още една присъдичка и някой едър бакшиш ще отиде до го отърве

  2. Долниводенски бек написа:

    Пишете кой е тоя микишар. Да се знае!

Top