Жена е загинала при взрива в блока във Варна, 7 души са в болница (СНИМКИ)

18 са преминали през болнични заведения

Жена е загинала при взрива в жилищен блок във Варна. 18 души са преминали през болнични заведения.  7 от тях са обгазени. Те са настанени в болница, съобщи NOVA.

Взрив в жилищен блок! Мъж на 60 години е в неизвестност

Инцидентът е станал в блок 302 в квартал „Владислав Варненчик“. Цял апартамент на четвъртия етаж е избит от взрива. Три деца – на 2, 10 и 17 години и една жена, са настанени в болница с обгазяване. Линейки и медици извеждаха хората от горящия вход. Апартамента обитавал 60-годишен мъж, който живеел на семейни начала с жена, с която бил в конфликт.

„Жена ми каза, че нещо е гръмнало. Погледнахме – целият апартамент гореше. Със съседите от нашия вход взехме пожарогасители и започнахме да гасим огъня. Отидохме до 4-ия етаж да събудим всички хора. После дойде пожарната“, сподели един от живеещите в сградата пред екип на NOVA .

„Беше около 4 часа. Чу се трясък. Светнах лампата. Поглеждам – навсякъде мазилка, пушек. От коридора не мога да изляза. Навсякъде беше ужас“, разказа друг от обитателите на жилищния блок.

„Бяхме събудени от ужасен взрив около 4.20 часа. Излязох да видя какво става. Видях огромен пожар. Набрах 112, облякох се и дойдох тук, за да видя с какво мога да помогна. И след това дойдоха пожарните. Чули са го взрива на около 3 километра. С вишка са изведени един мъж, детето му и жена му”, разказа Християн Иванов, който е свидетел на случката.

1 2

Подобни статии

Top