Жена от асеновградско село тръгна пеша в големия сняг, за да се прибере

Жена от асеновградското село

Леново беше принудена да върви 7 километра пеша, за да се прибере у дома. Случаят е от преди ден, когато почти 24- часовият снеговалеж блокира цялата страна.

Жената пътувала с автобус от Асеновград до село Леново. Преди да се отбие по трасето за селото, шофьорът на автобуса спрял и принудил пътниците да слязат.

Той обяснил, че пътят до селото не е почистен от снега, до селото не може да се стигне и  отказал да закара хората до там.

Десетки пътуващи останали насред полето в снежното и студено време. Хората трябвало да вървят пеша близо 7 километра, за да се приберат по домовете си.

Една от потърпевшите се оказва съседка на кмета Борис Ангелов. Именно тя подава сигнал за случая.

Кметът е категоричен, че в този момент пътят е бил разчистен и не е имало причина превозното средство да не може да стигне до центъра на Леново. Ангелов бил принуден сам да извози съселяните си.

Седем километровата отсечка от главния път за Кърджали до село Леново се почиства от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Вече е образувана проверка, коментира заместник-кметът по транспорта Димчо Темелков. Той обаче е категоричен, че пътят е бил непроходим.  Едва късно вечерта е започнало разчистване и то с техника, осигурена от кмета на село Леново.

 

 

 

Подобни статии

Top