Жена отказа да направи аборт, въпреки рака

„7 лекари ме караха да направя аборт заради рак на гърдата, но ние оживяхме и двете – и аз и дъщеря ми“.

През август 2016 година Тифани Моратая от Калифорния разбира, че е болна от рак на гърдата. А след четири дни открива, че е бременна. Жената трябвало да направи страшен избор: да рискува и да съхрани бременността или да направи аборт, както я съветвали седем лекари едновременно.

37-годишната Тифани прекрасно разбирала, че не може да рискува себе си и да се откаже от лечението – нейният син Александър имал нужда от жива и здрава майка. Жената решила обаче да разбере дали може да направи химиотерапия, без да прекъсва бременността си. И въпреки че седем лекари от различни клиники я уговаряли да се откаже от идеята си и да направи аборт, Тифани била упорита.

„Проведох собствено изследване, но така и не успях да разбера с какво химиотерапията е опасна по време на бременността“, обяснява жената.

През септември 2016 година тя се оперирала, а през октомври преминала първия си курс на химиотерапия. . Тифани признава, че лечението на рака по време на бременността е било невероятно сложно. Тя през цялото време се чувствала уморена и слабостта от бременността се натрупвала върху умората от лекарствата. Освен това жената се притеснявала непрекъснато, че химиотерапията ще навреди на бебето.

„Дълбоко в себе си много се страхувах, но трябваше да бъда силна и решителна“, казва младата жена.

Дъщерята на Тифани — Зоуи, се появила на бял свят през март 2017 година — пет седмици по-рано от термина. По време на раждането жената се опитвала да запази самообладание, но всъщност била ужасена. За щастие всички нейни опасения се оказали напразни – Зоуи била абсолютно здрава.

„Тя беше напълно здрава и дишаше самостоятелно. Имаше по десет пръстчета на ръцете и краката. Буквално се разтопих. Можех най-накрая спокойно да си отдъхна – за първи път от няколко месеца“, споделя Тифани.

Майката разказва, че след раждането посетила няколко от лекарите, които я съветвали да направи аборт. Всички те само разперили ръце и казали: „Много се радваме, че не сме били прави“. Сега Тифани е в ремисия, а Зоуи расте и се развива като всички нормални деца. Жената признава, че е щастлива, защото е рискувала да се опълчи на медиците и да остави бебето.

„Тя е чудесно дете – силна и дръзка. Това беше най-доброто решение, което взех в живота си и се гордея с него“, категорична е Тифани.

Източник: Life.ru
Снимки: Тифани Моратая
Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top