Жена посече мъжа си с брадва в Николаево

72-годишният мъж е починал, случилото се станало след битов скандал

70-годишна жена е посякла с брадва съпруга си в гр. Николаево, Старозагорско, съобщиха от Окръжната прокуратура в областния град. Оттам са повдигнали обвинение на жената, с инициали А.М. за това, че в събота – на 27.11.2021 г., в землището на гр. Николаево,  умишлено е умъртвила мъжа си – С.М., на 72 г.

По данни на прокуратурата в събота, в 18.25 ч., в РУ – Казанлък е получено съобщение за починал мъж в гр. Николаево. Когато полицаите отишли на място се разбрало, че след битов скандал в дома на 70-годишната жена, тя е хванала брадвата и е нанесла удари с брадва в областта на главата на съпруга си С.М., на 72 г., вследствие на което той е починал.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс, като надзора върху разследването се осъществява от Окръжна прокуратура – Стара Загора. По досъдебното производство се извършват действия по разследването.

Възрастната жена е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от вчера – 28.11.2021 г. Предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея.

Засега от прокуратурата не съобщават какви са причините за убийството.

Подобни статии

Top