Жена пропадна в изкоп за водопровод в Момино село (СНИМКИ)

Жената е с изкълчен крак и натъртвания

Жена от Момино село, община Раковски, пропадна в двуметров изкоп за водопровод, съобщиха близките й.

По думите им вече трета седмица част от улиците в Момино село са непроходими поради подмяна на водопроводната мрежа за питейна вода. Изкопите са с дълбочина около 2 метра и са оставени ей така, без всякакво обезопасяване, твърдят хората.

Преди два дни, около 19.00 часа, на една от улиците 49-годишната Стефка Гарфалска е пропаднала в един от двуметровите изкопи и започнала да вика за помощ. Случайно я чула съседката й Пенка Миндалска и се притекла на помощ. Жената започнала да осветява пропастта с мобилния си телефон и да дърпа затъналата в калта Стефка, но не успяла да я измъкне.

Започнала да тропа от врата на врата и да търси помощ от съседи, притекъл се един от работниците към кметството Никола Шопов, но и той не успял да извади жената от пропастта. Наложило се съпругът й Стоян да дойде с кола да освети ямата, да извади жената, която е с травми по бедрата, изкълчен глезен и е претърпяла ужасяващ стрес от падането.

Уличното осветление не свети

Местните жители казват, че уличните лампи не светят в района на изкопите и е било ужасна тъмница. Не е имало нито светлинна сигнализация, нито ограждения. Пострадалата Стефка Гарфалска е откарана в пловдивската университетска болница, където е минала ренген и е изкарала медицинско за травмите.

1 2

Подобни статии

Top