Жена, синът й и племенникът й са арестувани за убийство и принуда в Стара Загора

В основата е неподписано разрешение за 10-годишно дете да напусне страната

45-годишна жена и 21-годишният й син са задържани за умишлено убийство и принуда при специализирана полицейска операция, проведена във връзка със смъртта на 76-годишен мъж под ръководството на Окръжната прокуратура в Стара Загора. За принуда, в съучастие със задържаните е привлечен и 28-годишният племенник на жената, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Установено е, че на 23 юни, тримата задържани са отишли в къща в един от кварталите на Стара Загора, където живеели починалият възрастен мъж и 52-годишният му син. Те се скарали по повод подписване на пълномощно за разрешение за пътуване в чужбина на 10-годишно дете. Спорът прераснал побой. След инцидента не бил подаден сигнал в полицията.

На следващия ден пострадалият възрастен  мъж се почувствал зле и отишъл в дома на сестра си, която повикала Спешна помощ. В болницата било установено, че мъжът е с хематоми по главата. Въпреки спешната лекарска намеса и претърпяна операция, той е починал вчера, като от болницата са подали сигнал в полицията.

След събраните данни за извършено умишлено убийство, незабавно е била разпоредена Специализирана полицейска операция на територията на Стара Загора. От проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че тримата арестувани са съпричастни към извършените престъпления. Те са задържани на 27 юни  за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Данните от разследването сочат, че обвиняемата се  грижела за 10-годишния син на племенницатаси, която била починала. Жената искала да замине да работи в чужбина и да вземе със себе си детето, за което й било нужно разрешение от 52-годишния мъж, който въпреки че не бил биологичен баща на детето,  по закон се водел негов родител. Понеже той се забавил спълномощното, тримата отишли в дома му, за да го принудят да подпише документа.

Предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Подобни статии

Top